Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@15:38:46 GMT

برنامه‌سازان همانند رزمندگان خط مقدم هستند

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۱۵۰۷۳

برنامه‌سازان همانند رزمندگان خط مقدم هستند

یکی از مشکلاتی که این روزها برنامه‌سازان تلویزیونی و تولیدکنندگان محتواهای فرهنگی با آن دست به گریبان هستند، رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و الزامات پیشگیری از شیوع کروناست. از سویی باید برای مردمی که دائم تشویق به ماندن در خانه می‌شوند برنامه تولید شده و آنان ترغیب به گذراندن بخشی از ساعات خود از طریق تماشای تلویزیون شوند و از سوی دیگر برنامه‌سازان و تولیدکنندگان محصولات فرهنگی در این دوران تحت فشار رعایت موارد بهداشتی و حفظ سلامت عوامل هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تقریباً هیچ حوزه‌ای نیست که در یک سال گذشته فارغ از هیاهوی کرونا مانده باشد؛ بلایی که همه عرصه‌ها و جغرافیای جهان را در نوردید و موجب شده شیوه زندگی تمام دنیا عوض شود؛ در این مدت رویدادهای فرهنگی و هنری بسیاری لغو یا به شیوه‌ای برگزار شد که از فلسفه وجودی اش فاصله داشت. برنامه سازی های تلویزیونی هم یکی از عرصه‌هایی بود که آسیب دید و بعضاً به رغم نیاز به گسترش و افزایش کیفیت دچار کوچکی و افت کیفیت شد.

البته عمده این برنامه ها به دلیل ماهیت تلویزیون به طورکلی نه تنها تعطیل نشدند بلکه مستمر به تولید و پخش برنامه‌هایشان ادامه دادند. یکی از مجموعه های تلویزیونی که این روزها در حال تولید است، سریال نون. خ ۳ است؛ سریالی که وقتی سال گذشته همین ایام فصل دوم آن کوتاه شد و با حذف ساخت قسمت های پیش بینی شده به پایان رسید شاید کمتر کسی فکر می کرد عمر کرونا تا به این اندازه طولانی باشد که حتی تا ساخت فصل سوم هم ادامه یابد و عوامل را مجبور به کار در این اوضاع سازد.

اما فصل سوم نون. خ این روزها در روستایی در نزدیکی تهران در حال تولید است تا برای بهار ۱۴۰۰ روی آنتن شبکه یک سیما رود.

زندگی ادامه دارد

مهدی فرجی تهیه کننده نون خ در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا و در توضیح مشکلات، چالش‌ها و شرایط خاصی که در روزهای کرونا به تولید این سریال مشغول بوده‌اند، بیان کرد: کرونا یک بیماری فراگیر جهانی است و امروز تمام دنیا با آن دست و پنجه نرم می کنند؛ ما هم از کشورهای دیگر جدا نیستیم. اما زندگی ادامه دارد و کشور نمی تواند متوقف شود همچنان که جهان در این ایام هزینه های زیادی را متقبل شده است اما زندگی در آن در جریان است.

فیلمسازی و سریال سازی و پیش بینی سریال هایی برای ایام خاص، کاری است که تلویزیون ماموریت خود می داند و این روند تولید برنامه نباید تعطیل شود درست مانند حوزه بهداشت و سلامت کشور که متوقف نشده و مانند بسیاری حوزه های دیگر سریال سازان هم باید کارشان را انجام بدهند و لحظات مفرح و سرگرم کننده و در عین حال با محتوا و پیامی را برای مخاطب داشته باشد.

فرجی ادامه داد: تلویزیون در ایام کرونا کار سختی کرد و در شرایطی که نگرانی های زیادی وجود داشت که عدم رعایت شیوه‌نامه‌ها خدایی نکرده آسیب هایی جدی به هنرمندان بزند، فعالیت را متوقف نکرده و تلاش کرد که بتواند عملا برنامه سازی را نه فقط در حوزه سریال سازی جلو ببرد. همچنان که می بینید رسانه، شبانه روز برنامه های مختفی روی آنتن دارد که در همین شرایط کرونایی تولید می شود.

هنرمندان از جانشان گذشته‌اند

تهیه کننده سریال نون. خ در تاکید بر مشکلات برنامه سازی در روزهای کرونا، خاطرنشان کرد: این شرایط بسیار سخت است؛ این که حدود ۱۰۰ نفر در یک پروژه حاضر و دور هم جمع می شوند و در عین حال که خطر دارد کار را هم سخت می کند، چون شما باید ماسک بزنید و این زدن ماسک تنفس را سخت تر و خستگی را بیشتر می سازد و برای افراد کسالت می آورد و این شرایط برای تولید حتما شرایط سختی است.

اما تلویزیون در حال انجام این کار است و فیلمسازان و برنامه سازان و هنرمندان ما از جانشان گذشته اند و در شرایطی سخت مشغول انجام کار هستند؛ بسیاری از این  افراد همانند رزمندگان خط مقدم هستند و کمتر از آنان نیستند.

فرجی تاکید کرد: بسیاری ترجیح دادند که در این ایام به گوشه ای بروند و استراحت کنند، دور باشند و کار نکنند و خودشان را در معرض خطر قرار ندهند اما هنرمندان برعکس قدمی عقب ننشستند، در صحنه حضور پیدا کردند و سختی ها را به جان خریدند برای این که دل مردم را شاد کنند و لبخند بر لب آنها بیاورند و آنها را سرگرم کنند و برنامه های خاصی برای مردم داشته باشند.

البته این داستان صرفا برای تلویزیون نیست همچنان که امسال تعداد زیادی فیلم را در جشنواره فیلم فجر می بینیم و این نشان می دهد که هنرمندان در سینما هم در این ایام بیکار نبوده اند.

وی افزود: رعایت شیوه‌نامه‌ها دشواری های زیادی دارد و صرفا پوشیدن ماسک نیست؛ ناچاریم در پذیرایی دقت کنیم و موارد بهداشتی را در مورد غذایی که برای عوامل تهیه می شود به‌شدت کنترل کنیم، ضمن این که این ملاحظات در لباس هایی که بازیگران می پوشند هم وجود دارد و  باید دائم آنان را ضدعفونی کنیم.

یکی از همکاران‌مان در این پروژه که پرستار است را سر صحنه آورده ایم که دائم افراد را از لحاظ تپش قلب و اکسیژن خون و تب چک می کند و ما تا کنون دوبار تست کرونا از بچه ها گرفته ایم. به محض این که حتی نشانه ای را در فردی ببینیم تست می گیریم و تا مطمئن نشویم افراد از سلامت کامل برخوردارند، اجازه نمی دهیم بر سر صحنه حاضر شوند؛ اینها دشواری کار است و شرایط به گونه ای نیست که بتوانیم طولانی منتظر افراد باشیم به همین دلیل برنامه ریزی در این شرایط بسیار سخت است.

در تهران ماندیم چون شرایط کرونایی اجازه سفر به ما نمی‌داد

فرجی در ادامه و در توضیح مشکلاتی که برنامه ریزی در روزهای کرونایی را دشوار ساخته است تصریح کرد: ما در این ایام هنرمند عزیز و فرهیخته کامبوزیا پرتوری را از دست دادیم که همسر ایشان (نسرین مرادی) بازیگر ماست؛ می خواستیم ایشان چند روزی روی صحنه نباشند تا حالات روحی ایشان مساعد شود؛ تمام این موارد شرایط را برای فیلمبرداری سخت می کند البته خوشبختانه تاکنون کار ما بدون مشکل جلو رفته است.

اینجا هزینه های ما کمتر از شهرستان نیست و صرفا چون شرایط کرونایی اجازه سفر به ما نمی داد در تهران ماندیم؛ در واقع شاید در تهران تیم ما راحت تر قابل کنترل هستند و به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا عادی شدن شرایط کرونا به شهرستان نرویم و کار را در همین جا ادامه دهیم. البته اینجا هم هزینه های زیادی داشتیم و لوکشین را ساختیم.

فرجی در توضیح علت انتخاب روستای سنجریان از توابع بخش جاجرود در استان تهران، برای فیلمبرداری یادآور شد: شرایط اینجا بسیار به جغرافیای مورد نظر ما نزدیک است و به همین دلیل اینجا را انتخاب کردیم که زیبایی های منطقه کردستان را هم داشته باشد.

مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و اشاره ها به این موارد که در جامعه در جریان است همچنان در نون. خ سه وجود دارد و همین موارد این سریال را به روز نگه می دارد. ضمن این که کرونا بخشی از قصه نون خ در فصل سوم این سریال است و به این موضوع می پردازد.

یک قصه اجتماعی با زبان طنز

نون. خ به کارگردانی سعید آقاخانی داستانی اجتماعی و آمیخته با طنز دارد و در هر فصل ضمن تمرکز بر یک موضوع فرهنگی- اجتماعی و اقتصادی و با محوریت نورالدین خانزاده (با بازی سعید آقاخانی) و خانواده و همسایگان و دوستان‌شان سعی در بیان برخی از حقایق روز جامعه دارد.

برچسب‌ها سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران کرونا سعید آقاخانی کردستان اختصاصی ایرنا استان تهران شبکه یک سیما سریال معاونت سیمای صداوسیمای جمهوری اسلامی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران کرونا سعید آقاخانی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران کرونا سعید آقاخانی کردستان اختصاصی ایرنا استان تهران شبکه یک سیما سریال اخبار کنکور برنامه سازان شرایط کرونا برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۵۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است

ایتنا - سازمان جهانی بهداشت گزارشی را منتشر کرده است که تأیید می‌کند بین همه‌گیری کووید-۱۹ و افزایش نرخ چاقی کودکان ارتباط وجود دارد.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، یافته‌های این مطالعه که روی ۵۰ هزار کودک در ۱۷ کشور اروپایی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ انجام شده است نشان می‌دهد شیوع کرونا منجر به زمان شرکت کودکان در فعالیت بدنی، صرف زمان بیشتر پای صفحه نمایش‌های الکترونیکی و در نتیجه افزایش چاقی کودکان در سراسر اروپا شده است.

این سازمان می‌گوید این چاقی در پسران و دختران ۷ تا ۹ ساله شایع بوده است.

این مطالعه نشان داد که در طول مدت همه‌گیری و قرنطینه‌های ناشی از آن، بیش از یک سوم از کودکان (۳۶ درصد) زمان بیشتری را برای حضور آنلاین، انجام بازی‌های کامپیوتری، استفاده از رسانه‌های اجتماعی یا تماشای تلویزیون در روزهای هفته گذرانده‌اند.

۳۴ درصد از کودکان ۷ تا ۹ ساله نیز در روزهای شنبه و یکشنبه زمان این فعالیت‌های خود را افزایش دادند.

طبق یافته‌های منتشره، تقریباً یک سوم (۲۸ درصد) از کودکان به طور قابل توجهی زمان کمتری را در فعالیت‌های خارج از منزل در طول هفته و تقریباً یک چهارم (۲۳ درصد) زمان کمتری را در تعطیلات آخر هفته در خارج از منزل گذرانده‌اند.

با این حال همه نتایج این تحقیق تلخ نیست. برخی از جنبه‌های مثبت همه‌گیری کووید-۱۹ این بوده که تقریباً یک سوم (۳۰٪) خانواده‌ها افزایش در تهیه غذاهای خانگی را گزارش کردند. امری که نشان از مصرف غذاهای سالم‌تر به جای غذاهای فرآوری شده و حاوی درصد بیشتری نمک و شکر بوده است.

 

۲۹ درصد از پاسخ دهندگان گفته‌اند که به عنوان یک خانواده با هم غذا می‌خورده‌اند و ۲۶ درصد نیز گفته‌اند هم‌اکنون نیز به برخی عادات شکل‌گرفته در طول همه‌گیری از جمله آشپزی و پختن غذا با فرزندان خود ادامه می‌دهند.

دکتر کرملین ویکراماسینگ، مشاور منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در امور تغذیه، فعالیت بدنی و چاقی، در این باره گفت: «چشم‌اندازی که این گزارش ترسیم می‌کند بسیار ظریف است؛ در برخی کشورها تغییرات مثبتی رخ داده است مانند اینکه خانواده‌ها بیشتر با هم غذا می‌خورند، اما یافته‌های نگران‌کننده‌ای نیز وجود دارد از جمله افزایش عادات غذایی ناسالم و زمان بی‌تحرکی.»

وی اضافه کرد: «ما نمی‌توانیم این روندها را نادیده بگیریم. امیدوارم این گزارش زنگ خطری را به صدا درآورد و ما را وادار به انجام اقدامات فوری برای بهبود الگوهای تغذیه و فعالیت بدنی کند.»

دکتر آنا ریتو، رئیس مرکز همکاری سازمان بهداشت جهانی برای تغذیه و چاقی کودکان، نیز گفت: «این مطالعه و یافته‌های آن اولین دیدگاه در نوع خود را از پیامدهای جسمی و روانی همه‌گیری برای کودکان مدرسه‌ای با تمرکز بر بیماری طولانی‌مدت و پرخطر چاقی به ما می‌دهد.»

وی که در تهیه این گزارش مشارکت داشته است اضافه کرد: «اطلاع‌رسانی به کشورهای عضو درباره شواهد ملموس از پیامدهای مشکل‌ساز تغییرات رفتاری مبتنی بر بیماری همه‌گیر جهانی، ما را قادر می‌سازد تا با استراتژی بهتر و همدلی بیشتری برای بحران‌های بهداشتی آینده آماده شویم.»

پیش از این نیز گزارش شده بود که کووید-۱۹ با تاخیر رشد در کودکان صفر تا ۵ ساله مرتبط است.

دیگر خبرها

  • حملات جدید حزب الله به شتولا و آویویم
  • بحث درباره «فیلم و سریال» به شبکه چهار کشیده شد
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • «امتداد» آماده پخش شد/ فیلم و سریال از دریچه فلسفه و اندیشه
  • احمقانه است که از طارمی استفاده نکنیم
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • پاسخ مرتضی‌علیزاده به منتقد «هفت»: سینما بر همه‌چیز مقدم است
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس